Naar aanleiding van de nieuwe Europese wet zijn horecabedrijven verplicht om consumenten informatie te verstrekken over de aanwezigheid van allergenen in hun producten. Deze nieuwe wet is bedoeld om de voedselveiligheid voor mensen met een allergie vergroten. Alle bedrijven die eten of dranken aanbieden hebben dus met de nieuwe wetgeving te maken.
Wat zijn nou die zogenaamde allergenen?
Bij mensen met een voedselallergie reageert het afweersysteem abnormaal sterk op eiwitten in het voedsel. Deze eiwitten , welke een allergische reactie kunnen opwekken, worden ook wel allergenen genoemd. Allergische reacties gaan gepaard met symptomen als jeuk, zwellingen, uitslag, kortademigheid of overgeven. Bij ernstige reactie’s kunnen er zelfs levensbedreigende situaties ontstaan.
Welke allergenen precies ?
Door de Europese Unie is bepaald dat de allergenen die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken vermeld moeten worden. De onderstaande 14 allergenen moeten worden opgenomen in de allergenendeclaratie:
Allergenen, wij maken er werk van !
Bij BMP Catering kiest u voor topkwaliteit van vakmensen uit een ambachtelijke keuken. Om onze kwaliteit te kunnen waarborgen en te garanderen willen wij u vragen om inzake de wetgeving van de allergieën u te laten informeren door onze medewerkers. Zij kunnnen u ruimschoots informeren over de benodigde informatie m.b.t. het gebruik van allergenen.